Vrijwel elke vrouw verwijderd regelmatig haar lichaamshaar. Met name de oksels, benen en de schaamstreek moeten hier vaak aan geloven. Daarnaast zijn er ook nog vrouwen die hun armen haar-vrij maken of die te maken hebben met ongewenst haren in hun gezicht. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van harsen, waxen en scheren.

Je lichaamshaar scheren

Het scheren van je lichaam is niet alleen de snelste manier, maar ook de enige manier die pijnloos is. Tenzij je jezelf snijdt natuurlijk, maar als je er een beetje handig in bent zal dat niet snel gebeuren. De meeste vrouwen doen dit onder de douche omdat het warme water zorgt voor zachtere haartjes. Belangrijk is hierbij wel dat je scheerzeep of gel gebruikt, anders krijg je last van irritaties.

De voordelen hierbij zijn dan ook dat het snel en makkelijk is, en als het goed is ook volledig pijnloos. Wel moet je natuurlijk voorzichtig doen want een sneetje is met een scheermes zo gemaakt. Daarnaast is het aan te raden niet te scheren met een bot mesje, want je zal zien dat je dan lang niet alle haartjes verwijderd. Een ander voordeel is dat grote oppervlakken geen probleem zijn met een mesje, zoals bijvoorbeeld je benen.

De nadelen van het scheren van je lichaamshaar zijn dat het gladde gevoel vaak van korte duur is. Dit komt omdat je met het scheren niet de haarwortel verwijderd, waardoor de haartjes snel terug zullen groeien. Ook is de kans groot dat je haartjes stugger terugkomen en kun je ingegroeide haartjes krijgen. Daarnaast ben je ook aardig wat tijd kwijt aan het verwijderen van lichaamshaar op deze manier.

Het harsen of waxen van je lichaam

Wil je liever harsen of waxen, dan heb je verschillende keuzes. Zo kun je kant-en-klare strips kopen die je koud aanbrengt, kun je een warme was gebruiken, het bekende body sugaring toepassen of je lichaam laten waxen.

Body sugaring is momenteel erg populair, maar is al een hele oude ontharingsmethode die vooral in Arabische landen al jaren wordt toegepast. De hars kun je prima zelf maken want het bestaat enkel uit suiker, citroensap en zout. Het is dus een natuurlijk product en werkt daarnaast ook desinfecterend. Doordat het natuurlijk is, is het geschikt voor ieder huidtype. De voordelen hierbij zijn dat je lichaamshaar uiteindelijk minder wordt en dat je zelfs korte haartjes al kunt verwijderen. Let er wel op dat je huid wat rood en geïrriteerd kan zijn net na de behandeling, en dat je dit niet gebruikt wanneer je last hebt van spataderen.

Warme en koude was voor je lichaamshaar

Ook heb je nog een warme was die je kan gebruiken. Deze verspreid je over de huid op het moment dat het warm is zodat het zich om de haartjes heen kan vormen. Wanneer het is afgekoeld, trek je het eraf. Het voordeel hierbij is dat de haartjes losser gaan zitten door de warmte, dat de haartjes minder stug terugkomen en dat het een langdurig effect heeft. De nadelen zijn dat het even kan duren voordat de was de juiste dikte heeft, dat plekken als je bikinilijn lastig te doen zijn en dat de eerste paar keer erg pijnlijk is.

Uiteraard heb je ook koude was, deze kun je in de vorm van strips kopen bij de drogist. Deze veroorzaken geen rommel en zijn makkelijk te verkrijgen. Ook is er een brede variatie beschikbaar aan maten voor het verwijderen van lichaamshaar op elke plek. Nadeel hierbij is wel dat het korte haartjes niet verwijderd en dat de eerste paar keren pijnlijk zijn.

Brazilian wax

Brazilian wax is ideaal voor het verwijderen van lichaamshaar op de vagina. Hierbij worden er zowel hardwax of stripwax gebruikt voor een perfect resultaat. de voordelen hiervan zijn dat het de kans op irritaties en ingegroeide haartjes verkleind, dat je huid er zachter van wordt, dat het hygiënisch is, je haartjes lang wegblijven en dat het perfect is voor de intieme delen.

Uiteraard is het nadeel hierbij wel dat het echt pijnlijk is, vooral de eerste paar keren. Dit is dan ook echt iets waar je even doorheen moet wanneer je een mooi eindresultaat wil hebben. Heb je een dunne of beschadigde huid? Dan is deze methode niet aan te raden.

Lees ook: Extra geld verdienen via internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here