Als ondernemer wil je bezig zijn met je passie, met waar je goed in bent. Je wilt natuurlijk ook graag het overzicht bewaren. En je wilt tevreden klanten aan wie je op tijd je producten en diensten kan leveren. Dat is heel wat, maar gelukkig moet je dat niet alleen doen. Met de juiste tools en software heb je snel grip op je bedrijf. En in geen tijd bewaar je zo het overzicht.

Al gehoord van ERP?

Enterprise Resource Planning, of kortweg ERP, verbindt en automatiseert bedrijfsprocessen binnen je bedrijf. Hiermee hebben alle betrokken werknemers toegang tot en inzicht in dezelfde informatie over voorraad, levertijden, bestellingen, financiën en personeel. Het is een centrale database, waarin je al jouw gegevens verzamelt en bewaart. De kans op fouten is minimaal, want iedereen werkt met dezelfde informatie. Met een goed ingericht ERP-systeem verhoog je jouw productiviteit en speel je sneller in op je sector. Je hebt zo ook grip op je cijfers en je houdt tijd over om de juiste strategische beslissingen te nemen.

ERP iets voor mij?

Ongeacht in welke sector jouw bedrijf actief is, geïntegreerde ERP-software doet je efficiënter werken. Want om je bedrijfsdoelen te halen, moet je informatievoorziening optimaal zijn. Dit geldt voor bedrijven in de groothandel, voor projectmanagement en voor productiebedrijven.

Een optimaal logistiek proces

Met de juiste ERP werk je niet alleen efficiënt, maar vergroot je ook je marges. En je voldoet aan je klantverwachtingen. Want het geeft je een goed zicht op je voorraden, je bestellingen en terugzendingen. En zo bekom je een optimaal logistiek proces. Het is met andere woorden je centrale informatiebron die je website, EDI en verkoopapplicaties voorziet van de juiste gegevens. Je genereert bovendien gemakkelijk de nodige rapporten en ontvangt zo ook automatische meldingen.

Altijd en overal inzicht op je projectvooruitgang

Ook voor projectmanagement en zakelijke dienstverlening betekent ERP-software heel wat. Het geeft je altijd en overal inzicht op je projectvooruitgang. Van al je lopende processen zie je heel duidelijk het laatste, actuele overzicht: van verkoop tot facturatie. Bovendien ben je zeker van een correcte facturatie op basis van de gepresteerde uren. En houd je tijd over om extra waarde voor je klanten te creëren.

Een gestroomlijnd productieproces

Wil je, als productiebedrijf, uitgroeien tot een slimme fabriek van de toekomst? Dan kan je niet zonder ERP. Want het stroomlijnt je hele productieproces. Met ERP-software zet jij jouw productiemiddelen efficiënt in en optimaliseer je de voorraadniveaus. Dankzij overzichtelijke rapporten en meldingen behoud je de controle en bespaar je kosten. Dankzij duidelijke communicatie werk je samen met tevreden klanten, leveranciers en andere partners, nu en in de toekomst.

Doet CRM een belletje rinkelen?

CRM of Customer Relationship Management is een mooie aanvulling op ERP. Het zet jouw verkoopkansen om in concrete deals. Dankzij CRM zie je heel snel in welke segmenten je bedrijf succesvol is. Bovendien heb je zo lage acquisitiekosten en een hoge customer lifetime value.

CRM geeft je één plaats, waar alle klantinformatie is opgeslagen in één geïntegreerd systeem. En dat is meteen voor iedereen in het bedrijf beschikbaar. Voor een salesmanager ideaal om accurate ramingen te doen en financiële managers hebben zo meteen inzicht in de klantwervingskosten.

De voordelen van CRM in een notendop

CRM boost je effectiviteit en zorgt voor transparantie in jouw verkoop. Het is ook de centrale plek voor alle klant gerelateerde informatie. Het is, kortom, een essentiële schakel in jouw digitaal bedrijf.

Een toekomstgericht bedrijf steunt op slimme software

ERP en CRM lijken erg op elkaar. Ze hebben veel overeenkomsten. Toch dienen ze allebei een ander doel. ERP zet sterk in op jouw medewerkers en de productiviteit van je bedrijf. CRM zal dan weer je klanten en jouw verkoop optimaal op elkaar afstemmen. Maar wat vaststaat: met deze slimme software kan jij je, als ondernemer, des te meer toeleggen op jouw passie. Met als resultaat: een vlot draaiend bedrijf met tevreden klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here