De wintermaanden zijn aangebroken, de dagen zijn kort en donker en jij voelt een winterdepressie opkomen. We kennen allemaal dat gevoel en iedereen kijkt al uit naar de lente. Wij geven je enkele manieren om je fysieke én mentale gezondheid een boost te geven.

Leer ontspannen

Het is druk op het werk, je moet nog tientallen kerstcadeaus shoppen en je kinderen zitten in een lastige fase. Stress, chaos en hoofdpijn zijn het gevolg. Dit is hét moment om te leren loslaten en je stress te verminderen. Een goed tip is je ademhaling leren beheersen. Tel je ademhalingen en adem diep in en uit. Door geconcentreerd adem te halen zal je lichaam relaxeren. Aansluitend kan je enkele yoga- of meditatieoefeningen doen. Je schakelt je gedachten uit en ontspant je spieren, wat een positief effect heeft op je lichaam. Terwijl je toch bezig bent, kan je wat lavendel in de buurt zetten, bijvoorbeeld in de vorm van een geurkaars. Dat heeft een ontspannende werking. Meer nog: door aan lavendel te ruiken verlaagt je hartslag en vermindert je angst. 

Een goede vrijpartij

Het is bewezen dat seks goed is voor je gezondheid. In de eerste plaats vermindert het je stressniveau aanzienlijk. Daarnaast blijkt dat tijdens een vrijpartij je hartslag versnelt en je bloed sneller door je vaten stroomt. Dat is bevorderlijk voor je hart en bloedvaten, waardoor het risico op een hartaanval verkleint. Bovendien verbrand je veel calorieën, zeker als je extra opgewonden bent door bijvoorbeeld bdsm in de slaapkamer. Bdsm blijkt trouwens éxtra gezond te zijn, want onderzoekt toont dat wie openstaat voor kinky seks mentaal gezonder is.

Fysiek sterker

Seks is niet alleen goed voor je hart en stressniveau, het kan je ook fysiek sterker maken. Meer specifiek traint het je bekkenbodemspieren. Als vrouw heeft je vagina er heel wat baat bij. Daarover gesproken: ook mannen kunnen zich laten gaan door bijvoorbeeld een pocketpussy te gebruiken. Een ejaculatie bij mannen zou een positief effect hebben op de prostaat. Als je dus twijfelt of je al dan niet zou masturberen, gewoon doen. En ook voor vrouwen is masturberen een must want het vermindert de kans op ontstekingen aan de urinewegen. Zoals gezegd verbrand je tijdens een vrijpartij heel wat calorieën. Je kan stellen dat het een vorm van sporten is, want ook hier is je lichaam in beweging. Je zal wellicht niet hetzelfde resultaat verkrijgen als in de sportschool, maar het is toch mooi meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here