De badkamer krijgt een steeds belangrijkere rol in huis. Het is al lang niet meer die zwembadachtige, hol klinkende ruimte met saaie witte tegels en chroom kranen. De nieuwste trends maken van je badkamer een stukje wellness waar je nog even tot rust kan komen voor je aan je drukke dag begint of ’s avonds in bed kruipt. Benieuwd hoe je dat ook bij jou thuis kan creëren? Deze trends zetten je alvast op weg. 

Geef kleur aan je kranen

De tijd van de saaie kranen in chroom is voorbij. Wil je je badkamer helemaal eigentijds maken, dan zijn het de details, zoals het kraanwerk, die het geheel afwerken. En dat mag een tikje specialer zijn tegenwoordig. Zwarte kranen zijn ondertussen behoorlijk ingeburgerd maar misschien niet ideaal als je in een regio woont waar er veel kalk in het leidingwater zit. Geen fan van zwart? Dan zijn er nog voldoende andere keuzemogelijkheden. Waarom geen mat witte kraan, of hippe metaalkleuren zoals titanium, brushed rose gold of brons? 

Praktisch maar stijlvol

Een badkamer moet vaak multifunctioneel zijn. Het is een ruimte waar je even tot rust kan komen ‘s avonds, weg van de drukte van de dag. Maar ze moet ook probleemloos een drukke ochtendspits kunnen doorstaan. Praktisch en tegelijk rustgevend en stijlvol. Een uitdagende mix, maar niet onmogelijk. Een handig badkamermeubel met veel opbergruimte zet je al in de goede richting. Sta je vaak tegelijk met je partner in de badkamer? Ga dan voor een dubbele wasbak. Is dat niet het geval, dan kan je die tweede wasbak inruilen voor meer opbergruimte. Een bad is heerlijk als je er de tijd voor hebt. Een douchecabine waar je ’s ochtends of na het sporten even snel in kan springen, is dan minstens even handig. 

Matte oppervlakken

De tijd van de glanzende porseleinen wasbak en blinkende marmeren vloer is helemaal voorbij. Mat is in en geeft een heel stijlvolle uitstraling aan je badkamer. Niet alleen de wasbak, ook het toilet en het bad mogen tegenwoordig in een hoogwaardige matte uitvoering. Wil je je badkamer helemaal een luxueuze uitstraling geven, kies dan voor een mat vrijstaand bad voor een instant wellness-gevoel. 

Warme kleuren en materialen

Naast de strakke matte oppervlakken zien we tot slot nog een andere trend die zich meer en meer doorzet: het gebruik van warme kleuren en materialen. De zwembadlook met witte tegels is al lang passé. Een badkamer moet niet alleen warm aanvoelen, ze mag er nu ook warm en gezellig uitzien. Donkere kleuren, natuurlijke houtsoorten, en een aantal goed geplaatste houten accessoires maken meteen een wereld van verschil.