Vorig jaar moesten we natuurlijk allemaal thuisblijven vanwege het coronavirus, en dus gingen mensen massaal binnen België op vakantie. Dit heeft ervoor gezorgd dat we ons land opnieuw ontdekt hebben, en voor veel mensen was dit zelfs een eyeopener. Ieder jaar gaan we naar het buitenland op vakantie, maar dankzij corona hebben we gezien en beleefd dat België ook een prima land is om vakantie te vieren.

Kies je voor een park, hotel of camping?

Vakantie vieren kan in België heel erg goed, en er zijn dan ook ontzettend veel plekken te vinden. Wanneer je jullie vakantie wil gaan regelen doe je er goed aan eerst naar je gezin te kijken. Zijn jullie met zijn tweeën of met kinderen? Houden jullie ervan om naar buiten te gaan, actief te zijn en genieten jullie van de natuur? Of zitten jullie liever de hele dag aan het zwembad?

Ook heel belangrijk is het, om te bepalen of je voor gemak wil gaan, of dat je ook wel wat zelf wil doen. Kies je voor een vakantiepark, dan is er altijd wat te doen voor de kinderen, zijn er meestal ook genoeg binnen activiteiten voor als het slecht weer is, en is er vrijwel altijd minimaal één zwembad te vinden. Daarnaast vind je er ook altijd wel een restaurant of een hele plaza, een supermarkt, en soms zelfs een wellness centrum. Uiteraard zit je in een bungalow met goede bedden, een complete keuken, televisie, en heb je vaak ook nog de keuze uit een beddengoed- en keukenpakket, zodat je niet eens zelf je handdoeken mee hoeft te nemen.

Zo’n park is dus heel erg compleet, maar daar betaal je ook voor. Ja, er is altijd wat te doen voor de kinderen dus vervelen doen ze zich niet, maar dat kan net zo goed op een camping. Feit is alleen wel, dat het op een camping minder luxe is. Je kunt op sommige campings wel een stacaravan huren, maar je kan ook met een vouwwagen, camper, caravan of tent op vakantie gaan. Vanzelfsprekend heb je hier geen handdoekenpakket, en is er ook geen ruimte, complete keuken aanwezig. Wel is er vaak entertainment voor de kinderen te vinden, zijn er speeltuinen en zwembaden, en is er daarnaast ook vaak wel iets van een café/restaurant aanwezig.

Waar rekening mee houden als je op vakantie gaat?

Ga je naar een park toe, dan kun je er dus voor kiezen opgemaakte bedden te hebben bij aankomst, net als dat er handdoeken en keukenspullen voor je klaar kunnen liggen. Hier betaal je dan wel extra voor, maar het scheelt je zeker in de bagage. Het enige wat je dan mee hoeft te nemen zijn de standaard dingen. Kleding, ondergoed, toiletspullen, schoenen, telefoons, opladers, paspoorten enzovoorts.

Ga je echter naar een camping toe, dan heb je toch wel wat meer spullen waar je aan moet denken. Het ligt er natuurlijk wel aan waar je in verblijft, want als je een stacaravan huurt heb je minder spullen die je mee moet nemen als dat je met een tent gaat.

Denk er in ieder geval aan dat, als jullie met de tent of vouwwagen gaan, dat jullie slaapzakken meenemen, want het kan aardig koud zijn ’s nachts. Ook een zaklamp is aan te raden voor als je in het donker naar het toiletgebouw toe moet, net als een lampje op batterijen die je bij de ingang van de tent kan hangen.

Lees ook: Op vakantie naar Kroatië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here