Badkamers in oudere huizen of appartementen zijn vaak kleiner dan de huidige moderne standaard. Hoe zorg je ervoor dat je je badkamer toch ruimer kan maken dan ze eigenlijk is? En vooral, hoe doe je dat zonder dure verbouwingswerken? Met deze tips kan je je kleine badkamer eenvoudig optisch groter doen lijken.

Compact maar praktisch badkamermeubel

Opbergruimte is altijd een probleem in de badkamer. Je wil ook liefst alle spullen zoals handdoeken en schoonheidsproducten gemakkelijk bij de hand hebben. Kies daarom voor een badkamermeubel dat wel compact is, maar tegelijk ook praktisch. Lades onder de lavabo zijn zo een handige keuze. In 1één oogopslag heb je een overzicht van de inhoud. Ook een spiegelkast is best handig om kleine spullen zoals make-up of parfum meteen bij de hand te hebben zonder dat ze altijd in het zicht hoeven te staan.

Goede verlichting

Een kleine ruimte gaat al snel claustrofobisch aanvoelen. Goed doordachte verlichting en sfeervolle lichtpunten kunnen dan een oplossing bieden. Kies daarbij voor warme lichttinten. Vooral de spiegelverlichting verdient extra aandacht. Die moet niet alleen helder genoeg zijn, maar ook goed gericht. Bij de meeste spiegelkasten heb je optie om verlichting te laten inbouwen. Altijd een goede keuze!

Spiegel

Een grote spiegel doet je badkamer meteen dubbel zo groot lijken. Een gemakkelijke quick fix dus voor kleine ruimtes en je badkamer in het bijzonder. Spiegels vind je tegenwoordig in alle maten. En als je kiest voor een spiegelkast, win je meteen ook nog extra opbergruimte.

Lichte kleuren

Oude badkamers komen vaak in de meest funky donkere kleuren, zeker als je de gelukkige eigenaar van een woning uit de jaren ’70 bent. Hoe tover je die badkamer van een donker hol om naar een lichte kamer met een groot ruimtelijk gevoel? Als je tegels nog in goede staat zijn en je geen zin hebt om ze uit te breken, kan je aan de slag gaan met primer en verf. Of je kan kiezen voor een douchewand in pvc. Die plaats je naadloos voor de bestaande tegels. Zo maak je van een kleine donkere badkamer in een handomdraai een lichte en ruime aandoende wellnessruimte.

Glazen douchewand

In kleine badkamers is het van belang om de ruimte zo open mogelijk te houden. Maar je wil natuurlijk niet de volledige badkamer nat spetteren tijdens het douchen. Een douchegordijn is vaak de snelste oplossing maar het zorgt voor een extra verkleinend effect, zeker wanneer de douche of het bad bijna de helft van de badkamer inneemt. Een glazen douchewand kan dan een oplossing bieden. Het ruimtegevoel blijft, maar je vermijdt dat de badkamer helemaal nat wordt.