Tijdens de winterperiode is het nog belangrijker dan anders om te profiteren van het zonlicht. Je portie vitamine D aanvullen kan je nog steeds het beste doen door volop te genieten van de zonnestralen. Het goede nieuws is dat je daarvoor niet altijd naar zonnige oorden moet trekken. Met deze tips geniet je optimaal van natuurlijk licht tijdens de wintermaanden.

Buitenlucht

Heeft het buiten gevroren maar ziet het er toch zonnig uit? Trek dan een warme jas, handschoenen en warme laarzen aan en ga wandelen in de buitenlucht. Het zorgt niet alleen voor winterpret maar tegelijkertijd vertoef je urenlang in de zon. Niets heerlijker dan wandelen in je favoriete omgeving om dan moe maar voldaan in de zetel te ploffen met een lekkere warme drank in je handen om weer op te warmen. Van een verkwikkende dag gesproken!

Licht filteren

Trek je niet altijd graag naar buiten om optimaal te genieten van de zon, dan kun je met enkele simpele ingrepen ook binnenshuis je voordeel doen met natuurlijk binnenvallend zonlicht. Kies bijvoorbeeld voor shutters voor het raam in eigentijds zwart. Ze geven je woning niet alleen een moderne en strakke look maar zorgen er bovendien voor dat je kunt spelen met natuurlijk licht. In de zomer werken shutters prima om het zonlicht buiten te houden en je woonruimte koel te houden. In de winter zijn shutters de ideale manier om licht te filteren en zo blijvend te genieten van natuurlijk zonlicht. 

Plat dak

Heb je een kamer of woonruimte waarin er weinig natuurlijk licht binnenkomt maar ben je het beu om in het donker te zitten? Dan is het plaatsen van een lichtkoepel zeker het overwegen waard. Een lichtkoepel brengt natuurlijk licht binnen langs een plat dak. Zo hoeft de uitbreiding van je woning niet in de weg te staan zodat je kunt genieten van natuurlijk zonlicht vanbinnen. Uiteraard is het geen overbodige luxe om hier een lichtkoepel met zonwering te voorzien zodat je in de zomer te fel zonlicht kunt buitenhouden en de ruimte koel blijft. In de winter mag de zon volop haar werk doen en zal je optimaal profiteren van de weldaad van zonlicht in je keuken of woonruimte.

Glaspartijen

Heb je in je woning toch nog te weinig natuurlijk licht, dan kan je met een verbouwing inzetten op grote glaspartijen. Ze ogen niet alleen hedendaags maar brengen vooral natuurlijk zonlicht bij je binnen. Het extra uitzicht dat door grote glaspartijen gecreëerd wordt, is een troef voor je woning. Vergeet ook hier niet om de juiste zonwering te plaatsen zodat je met een gerust hart op elk moment van de dag kunt vertoeven in een zonovergoten woning die natuurlijk licht filtert wanneer jij dat wilt.