Er kunnen verschillende redenen en oorzaken zijn waarom iemand minder geld heeft, of minder geld uit wil geven. Bijvoorbeeld omdat je minder werkt, in een schuldentraject zit of omdat je wil sparen voor iets groots. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je bewust minder geld uit wil geven omdat je zelf vindt dat het allemaal wel wat goedkoper kan. In dit artikel geven wij je een aantal tips om rond te komen met minder geld!

Verander eerst in je hoofd

Het belangrijkste waar je mee moet beginnen, is je mindset veranderen. Gaf je eerder 20 euro of meer per dag uit? Dan zal het veranderen lastig zijn in het begin. Het gaat er dan namelijk niet meer om wat je allemaal wilt kopen, maar om wat je echt nodig hebt. Wil of moet je minder uit gaan geven, dan begin je hiermee door je leven anders in te delen. Niet alleen wanneer je een laag budget hebt, maar ook als je bewuster wilt zijn van je uitgaven.

Bedenk je wel dat, ook met een laag budget, je vaste lasten net zo hoog blijven. Besparen op je huur bijvoorbeeld, dat gaat niet tenzij je verhuist. Maar je variabele kosten kun je zeker wel aanpakken, waardoor je ook met een beperkt budget wellicht wat overhoudt aan het eind van de maand. Hierbij kun je denken aan de boodschappen, maar ook vervoer, kleding en kosten die je maakt in je vrije tijd.

Met minder geld boodschappen doen

Iedereen heeft elke dag eten nodig, en dan het liefst ook nog gezond. Toch is het wel zo dat veel gezonde producten vaak duurder zijn dan bijvoorbeeld een zak patat en een doos frikandellen, waardoor veel mensen snel geneigd zijn naar de vriezers te lopen in de supermarkt. Maar als je het goed aanpakt kun je goedkoop en gezond eten, en zit je na een maaltijd ook echt vol. De kunst zit hem in het inkopen op kiloprijzen, want dit is vaak veel goedkoper. Een 5 kilozak aardappelen is in verhouding bijvoorbeeld veel goedkoper dan een zak van een kilo.

Ook door meerdere maaltijden ineens klaar te maken kun je kosten besparen. Je moet dan namelijk groot inkopen, waardoor je al bespaart op de totaalprijs. Doordat je alle gerechten in één keer maakt scheelt het je ook in bakboter, gas of elektriciteit en warm water om af te wassen. Dit klinkt misschien alsof het niet noodzakelijk is, maar op de eindafrekening kun je dan wel een verschil zien.

Andere tips voor gezond eten met minder geld

Ga naar de markt voor je groente en fruit, dan zal je zien dat je hier vrijwel altijd minder betaalt dan in de supermarkt. En wil je optimaal genieten van kortingen? Ga dan vlak voordat de markt sluit. Er zijn dan veel groenteboeren die van hun producten af willen, waardoor je het nog goedkoper mee naar huis kan nemen.

Ook kun je iedere dag naar de supermarkt gaan en alleen producten kopen met een houdbaarheid die bijna verlopen is. Op deze producten krijg je dan namelijk 35% of 50% korting, en dat scheelt natuurlijk enorm. Het nadeel hierbij is wel dat je dan elke dag naar de winkel moet, waarbij je de kans loop dat er geen producten meer liggen met een kortingssticker, omdat iemand anders je al voor was.

Lees ook: Warmte uitslag; wat is dit precies en hoe ontstaat het?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here