In de zomer willen kinderen graag met water spelen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want het zorgt voor de nodige verkoeling. Een zwembad is de tuin is dan een vaak gebruikte optie, maar dit is zeker niet de enige optie! Er zijn namelijk ook veel spelletjes te vinden in de speelgoedwinkel die zorgen voor de nodige waterpret. Wij laten je een aantal van deze spellen zien in dit artikel.

Sproeiend water

Sproeiend water zorgt haast altijd voor urenlang plezier. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig met een zwenksproeier die je op het gras zet, maar er zijn ook andere manieren. Een leuk idee is bijvoorbeeld de sproeiende octopus. De octopus is gemaakt van stevig kunststof en kan dus wel tegen een stootje. Het enige dat je hoeft te doen is de tuinslang hierop aan te sluiten en hij zal gaan sproeien. In feite dus hetzelfde als de zwenksproeier, alleen dan kindvriendelijk. Ook zijn er sproeiers in de vorm van een bloem, een dino, walvis, schildpad, een schelp, een bal en een lieveheersbeestje verkrijgbaar.

Een zwembad in de tuin

Wil je zorgen voor nog meer verkoeling en waterpret, dan kun je ook kiezen voor een zwembad. Deze zijn er tegenwoordig in heel veel uitvoering, dus ook wanneer je een kleine tuin hebt, kun je er vaak wel één kwijt. Heb je een hele grote tuin, dan kun je kiezen voor een zwembad van 260 of 300 centimeter. Heb je echter kleine kinderen, dan is een kinderzwembad veiliger. Deze zijn er in veel verschillende kleuren en prints, en hebben een diameter van 60 centimeter (voor baby’s) en 100 centimeter (voor jonge kinderen).

Ook zijn er zwembaden met speelelementen verkrijgbaar voor nog meer waterpret. Een zwembad met springkussen bijvoorbeeld, maar ook een speelcenter, walvis, piratenboot of basketbal speelcenter zijn mogelijkheden. En wil je graag een babyzwembad met zonnescherm? Ook dan zijn er veel mogelijkheden!

Spelen met water

Hebben de kinderen even geen zin om in het zwembad te liggen, maar willen ze wel met water spelen? Dan is waterspeelgoed vaak de juiste oplossing. Dit kan zijn in de vorm van waterpistolen, een water frisbee, vangrackets met waterballen of foam waterspuiters, maar ook een waterspeelbaan of een waterglijbaan is erg leuk. Waar ze met de speelbaan helemaal op kunnen gaan in hun eigen fantasie, zorgt de glijbaan juist voor actie. Ook zijn er hindernisbanen verkrijgbaar met watersproeiers. Dit zorgt niet alleen voor afkoeling, maar ook voor actie, samenspel en uitdaging.