Een liposuctie wordt meestal in een privékliniek uitgevoerd, maar het kan ook in het ziekenhuis gedaan worden. Dit gebeurt dan onder een plaatselijke verdoving, zodat jij er niks van merkt. Hoe een liposuctie precies gaat, hoe je het beste kunt herstellen en wat de risico’s zijn, lees je in dit artikel.

Kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Voordat je de operatie ondergaat zal er eerst een consult, een gesprek, plaatsvinden. Dit gebeurt bij de plastisch chirurg. Hij zal samen met jou alles doornemen. Denk hierbij aan de reden voor liposuctie en welk resultaat je hiervan verwacht. Daarnaast zal hij ook een lichamelijk onderzoek doen en vragen stellen met betrekking tot je gezondheid. Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat je huid flexibel genoeg is en dat je daarnaast in goede conditie bent. Ook zal hij je vertellen of je verwachtingen realistisch zijn en of liposuctie wel de juiste behandeling voor jou is. Als laatste zal hij je natuurlijk ook vertellen hoe de procedure gaat, bespreekt hij de risico’s en geeft hij je tips voor een goed resultaat.

De dag van de ingreep

Voordat je liposuctie ondergaat zal je eerst worden gewogen en worden er daarnaast foto’s van je gemaakt. Deze zijn nodig voor je dossier. Ook zal de plastisch chirurg de gebieden aftekenen waar het vet verwijderd gaat worden en wordt je huid plaatselijk verdoofd op de plekken waar het vet verwijderd zal worden. Het kan ook zo zijn dat je geheel verdoofd wordt.

Als de verdoving zijn werk doet zal de arts een paar openingen maken in de huid, waar hij tumescent vloeistof in spuit. Door deze vloeistof is het makkelijker het vet weg te zuigen omdat de bloedvaten zullen samentrekken waardoor het vet stugger wordt. Wanneer al het vet is weggezogen worden de openingen met kleine hechtingen dichtgemaakt en zal er verbrand aangebracht worden. Vaak duurt deze hele ingreep anderhalf uur en als er geen complicaties zijn mag je daarna meteen naar huis. Zorg er echter wel voor dat iemand je naar huis kan brengen, want autorijden mag je dan zelf niet.

Herstellen na de liposuctie

Na de ingreep volgt er natuurlijk een periode van herstel, want je lichaam heeft tijd nodig om bij te komen. Je doet er goed aan hierbij de adviezen van de arts op te volgen voor een spoedig herstel. Het is vooral belangrijk dat je rustig aan doet na de ingreep. Ook moet je niet schrikken wanneer er vocht uit de wond komt want dit is heel normaal. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het gebied gaat opzwellen, dit kun je verminderen door er een elastisch verband om te doen. Ondanks dat je rustig aan moet doen is het wel belangrijk dat je in beweging blijft, dit stimuleert namelijk de bloedsomloop en dat zorgt weer voor een snelle genezing.

Je kan na een week weer aan het werk, maar wil je gaan sporten dan moet je zes weken wachten. Het resultaat van de liposuctie zal pas na 9 tot 12 maanden goed te zien zijn, omdat de huid dan genoeg tijd heeft gehad om te herstellen.

Wat zijn de risico’s?

Meestal treden er geen complicaties op tijdens een liposuctie, en ook het risico op infecties is heel erg klein omdat er maar kleine openingen worden gemaakt. Toch zitten er aan elke operatie risico’s waar je rekening mee moet houden. Deze risico’s zijn:

  • Slechte genezing van de wond
  • Zwelling
  • Vochtophoping
  • Nabloeding
  • Asymmetrie
  • Een slappe en onregelmatige huid
  • Verandering van pigment
  • Zenuwbeschadiging

Lees ook: Wat is online marketing precies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here