Thuiswerken kan natuurlijk heel erg lekker zijn. Je hebt geen last van files of vertragingen bij het openbaar vervoer, je hoeft niet de hele dag op een saai kantoor te zitten en sociaal te doen met collega’s die je eigenlijk helemaal niet mag. Wanneer je er de ruimte voor hebt thuis te werken is dit dan ook ideaal. Maar zo’n plek is meestal maar saai. Er staan geen planten of leuke accessoires en dat bevordert je werk niet echt. Daarom laten wij je vandaag 4 tips zien om je thuiskantoor sfeervol in te richten!

De inrichting van je thuiskantoor

Waarschijnlijk is elke ruimte in je huis warm en gezellig ingericht. Doe dit dus ook met je thuiskantoor. Hierbij kun je het beste kiezen voor leuke decoratieve materialen. Persoonlijke items kun je daarentegen beter vermijden omdat je daar afgeleid door kunt raken. Kies bijvoorbeeld voor een mooi schilderij aan de muur, of een wandkleed. En heb je een vensterbank? Plaats daar dan wat mooie beeldjes of planten. Sowieso zijn planten een goed idee omdat ze zorgen voor een meer aangename sfeer in je kantoor.

Kies je meubilair

Een kamer omtoveren tot thuiskantoor doe je door te kiezen voor het juiste kantoormeubilair. Een goede ergonomische stoel mag hierbij zeker niet ontbreken, maar ook een bureau dat op de juiste hoogte staat is echt een must. Daarnaast is het natuurlijk aan jou en het werk dat je uitvoert om te bepalen of er nog meer hulpmiddelen zijn die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren. Zorg wel voor genoeg budget zodat je goede kwaliteit kunt kopen. Wanneer jij elke dag werkt vanuit een oude stoel die niet de juiste ondersteuning biedt, kan dit voor serieuze rugproblemen zorgen. Probeer daarnaast het meubilair op elkaar af te stemmen zodat je een rustige en fijne ruimte creëert.

De juiste accessoires voor je thuiskantoor

Welk werk je dan ook uitvoert, je hebt meer nodig dan alleen een bureau en een bureaustoel. Je doet er dan ook goed aan alles in huis te halen wat je maar nodig kan hebben. Denk hierbij niet alleen aan een printer, multomappen of een handige agenda, maar ook aan een nietmachine, insteekhoezen, een perforator en noem het maar op. Dit kun je vervolgens kwijt in een mooie wandkast of hang een aantal planken op waar je manden op zet om dit in kwijt te kunnen.

Zorg voor afsluiting

Privacy is erg belangrijk, welk werk je dan ook uitvoert. Zorg er daarom ook voor dat jij je thuiskantoor kunt afsluiten van het huishouden, zodat je geconcentreerd aan het werk kunt gaan. Een goed afsluitbare deur is essentieel, eventueel met een slot. Is er veel lawaai buiten? Zorg er dan voor dat alle ramen altijd dicht kunnen en plaats eventueel rolgordijnen of rolluiken om je volledig af te kunnen sluiten van het buitenleven.

Lees ook: Hang je herinneringen op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here