Er zijn tegenwoordig al zoveel verschillende soorten raamdecoratie dat het niet altijd even gemakkelijk is om te weten welke je het best kiest. Zouden we kiezen voor lamellen of gordijnen? Dit is zeker een vraag waarmee je in contact gaat komen als je de raamdecoratie gaat kiezen. Hieronder geven we je enkele tips die je op weg kunnen helpen bij het kiezen van de decoratie. 

Rolgordijn in de slaapkamer 

Een donkere rustige slaapkamer zorgt ervoor dat je een betere nachtrust hebt. Je kiest dus best voor gordijnen die geen licht doorlaten. Zo word je in de zomer ook niet gewekt om 5 uur ‘s ochtends als de zon opkomt. Te veel licht in de slaapkamer zorgt ervoor dat je slaapritme verstoord wordt en dit is nadelig voor je slaapkwaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat we minder snel in slaap vallen, maar ook minder diep en lang slapen als er teveel licht is in je slaapkamer. Sta je wel graag op met zonlicht die de kamer binnenvalt? Dan zijn transparante rolgordijnen ook wel een leuk idee. Ze zijn erg populair door hun ruime inzetbaarheid en de vele maten en kleuren waarin ze beschikbaar zijn. Ze zijn gemakkelijk te installeren en zijn nog makkelijker in gebruik. Het handige is dat je de gordijnen niet helemaal open moet doen, zo kies je helemaal zelf hoeveel licht er binnenkomt. 

Heb je een dakraam in de slaapkamer?  Het is niet altijd even simpel om een gordijn voor je dakraam te kiezen. Er zijn tegenwoordig ramen waar een rolgordijn is ingebouwd, dit is heel handig, want je moet je geen zorgen meer maken over een gordijn dat bij bij je interieur past. Een andere optie is om een rolgordijn op je frame te bevestigen. Zo kan je zelf de kleur en stijl afstemmen op de inrichting van je slaapkamer.

Waterbestendige opties in de badkamer 

In de badkamer kan het zijn dat je gordijnen nat worden, en je wil natuurlijk niet dat ze na een bepaalde tijd gaan schimmelen. Er zijn tegenwoordig gordijnen die waterafstotend zijn en dus heel gemakkelijk zijn in onderhoud, perfect voor een vochtige omgeving zoals de badkamer. Als je voor gordijnen kiest, neem dan wel gordijnen op maat, zodat er zeker niemand naar binnen kan kijken in je badkamer en je wel voldoende privacy behoudt. 

PVC jaloezieën zijn ook zeker een goed idee, PVC wordt vaak gebruikt in vochtige ruimtes omdat het goed tegen water kan. Er worden dus ook vaak vloeren van deze stof gebruikt in badkamers of toiletten. Het voordeel van jaloezieën in de badkamer te plaatsen is dat je nog veel natuurlijk licht binnen krijgt en je de lamellen in verschillende standen kan plaatsen om de privacy te behouden.

Lamellen in de keuken 

Aluminium lamellen zijn al jaren de meest gekozen raamdecoratie voor de keuken. De reden is vooral omdat ze heel gemakkelijk zijn om schoon te maken als er vetvlekken op zijn gekomen tijdens het koken. Stoffen gordijnen zijn moeilijker om schoon te maken en nemen ook meer geuren op. Als je frietjes hebt gebakken met de friteuse, blijft de geur dus echt in de gordijnen hangen. Dat wil je natuurlijk niet, daarom zijn lamellen een beter idee. Tijdens het koken hebben de meeste mensen graag natuurlijk licht, ook dat is een voordeel van je lamellen: je kan zoveel licht binnenlaten als je wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here