Misschien is het bij jou ook elk jaar hetzelfde scenario: je denkt lang voordat Vaderdag voor de deur staat dat je dit jaar wel een bijzonder cadeau zult vinden om je vader te bedanken voor alles wat hij voor je doet. Maar voor je het weet, moet je een week voor het moment er is, nog iets origineels verzinnen. Laat je alvast inspireren.

Culinaire Vaderdag

Een origineel cadeau voor Vaderdag vinden is niet altijd evident. Het cliché dat een cadeau kopen voor mannen minder gemakkelijk is dan voor vrouwen, is vaak waar. Dat is omdat we niet altijd denken aan de vele originele manieren waarmee we ook de mannen in de bloemetjes kunnen zetten. Toch zijn er meer dan genoeg geschenken op de markt die menig mannenhart sneller zullen doen slaan. Misschien is je vader wel de eerste om jou, bij het eerste lentezonnetje, al op te bellen voor een lentebarbecue? Dan kun je opnieuw kiezen om het zoveelste barbecueboek cadeau te doen maar het kan ook origineler! Verras hem eens met een stoere lederen bbq schort met zijn naam erop. Wedden dat hij versteld zal staan van jouw originele manier om hem te bedanken voor al die keren dat hij voor een topmoment in de familie heeft gezorgd? Is je vader een echte keukenprins, dan kan je hem ongetwijfeld plezier doen met een houten snijplank waarin je zijn naam of favoriete quote laat graveren. En waarom eens niet gaan voor een fles wijn met een origineel etiket waarop jouw gezin staat te pronken? Wanneer je de fles dan nog eens in een gepersonaliseerd wijnkistje stopt, wordt het ongetwijfeld een bijzonder cadeau dat op een speciaal moment zal worden ontkurkt.

Met een kwinkslag

Maar misschien mag een Vaderdag cadeau voor jou ook wat ludieker? Is je papa de eerste die altijd vergeet waar zijn sleutels liggen? Maak dan verschillende sleutelhangers waarop een quote van hem of de familie staat. Wie weet zorgen deze originele sleutelhangers voor een memorabele ommekeer in de toekomst en zijn de sleutels eindelijk niet langer zoek… Of is je papa een computerfreak? Maak dan een muismat met een leuke foto van jou en je gezin en geef als tekst eronder de tip om op tijd eens een pauze te nemen. Zo houdt hij de volgende keer misschien de vinger aan de pols om niet al te lang te computeren.

Vertederend samen

Is je papa iemand die ook zijn emoties durft te tonen? Dan kan een sleutelhanger, koekendoos of notitieboek met een foto van zijn kleinkind(eren) heel veel plezier doen. De mogelijkheden zijn legio en je creëert zo een geschenk op maat van je papa. Hij zal er met veel emotie en plezier gebruik van maken. Zo is het elke dag een beetje Vaderdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here