Nu de zomer er toch echt is willen we hier ook met zijn allen zo optimaal mogelijk van genieten. Dit kan echter alleen als jouw huis ook al helemaal klaar is voor de zomer. Natuurlijk staat de barbecue al buiten en is deze al helemaal schoongemaakt, maar heb je ook al aan onderstaande punten gedacht?

De juiste zonwering voor jouw huis

Staat de zon altijd volop je woonkamer, of wil je graag een schaduwplek maken in je tuin? Dan is zonwering zeker een goed idee. In de tuin zitten willen we in de zomer allemaal, maar vol in de zon zitten houdt niemand vol. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend slecht voor je. Er zijn natuurlijk verschillende vormen voor zonwering, en het maakt bij een zomerproof huis niet echt uit welke je kiest. Het belangrijkste is immers dat jij er blij mee bent. Je kan voor een parasol kiezen, mobiel of vast, maar ook een zonnedoek, veranda of een pergola. En voor binnen zou je kunnen denken aan een zonnescherm, mar ook screens of rolluiken werken perfect!

Geen insecten meer in je woning

Het meest irritante aan de zomer zijn toch wel alle insecten die je huis binnen komen vliegen alsof het een vakantieoord is. dus doe je er goed aan horren aan te schaffen. Een hordeur is een goed begin, maar vergeet ook zeker de ramen niet. Hier zijn verschillende opties voor, zoals een doek bijvoorbeeld. Deze hang je voor het raam, zodat de muggen en andere insecten je huis niet in kunnen komen en jij je woning zomerproof houdt.

De tuin een flinke beurt geven

Het is misschien een vervelende klus, maar het zou toch moeten gebeuren; het schoonmaken van de tuin. Die groene aanslag op de tegels zorgen nou niet echt voor het ultieme vakantiegevoel, dus daar kun je beter maar direct de hogedrukspuit op zetten. Gebruik daarnaast ook schoonmaakazijn tegen het onkruid, en je hebt er geen omkijken meer naar.

Je huis volledig zomerproof!

Maar ook binnenshuis doe je er goed aan alles even na te lopen. Heb je nu nog hele donkere en zware gordijnen in de woonkamer hangen? Dan kun je deze het beste tijdelijk vervangen voor inbetweens of vitrages. Dit zorgt namelijk voor een lichte en luchtige woonkamer, wat perfect past bij dat zomerproof gevoel. Loop vervolgens ook de rest even na. De kussen op de bank bijvoorbeeld, passen die bij de zomer? Of zijn deze meer in de kerstsfeer? In dat geval kun je het beste kiezen voor een ander printje.

Lees ook: Zo houd jij je huis koel deze zomer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here