Je hoeft niet altijd naar een ver land, het drukke strand of naar een veel te vol (buiten)zwembad toe om wat verkoeling op te zoeken. Er zijn namelijk ook heel veel lekkere meren en plassen in buurland Nederland te vinden. Vandaag laten wij je een aantal plassen in Nederland zien die perfect zijn voor de lekkerste verkoeling in eigen land.

1.      Noord-Holland – Duin meer Het Wed

Vlakbij Haarlem vind je Het Wed, midden in de duinen. Natuurlijk kun je ook naar het Noordzeestrand gaan dat maar iets verderop ligt, maar dit meer heeft een aantal fijne voordelen. Zo lig je er beschut, heb je geen last van een stroming die gevaarlijk kan zijn en als je hier met kinderen naartoe gaat hebben ze binnen een paar minuten al nieuwe vrienden gemaakt. Er zijn alleen geen strandtenten of kiosken te vinden, dus je moet je eigen eten en drinken meenemen. Maar dat biedt gelijk de kans voor een heerlijke picknick!

2.      Utrecht – Maarsseveense plassen

Ben je op zoek naar een plek waar je lekker kan liggen op de ligweide, kan genieten van zandstranden maar ook een plek waar kinderen helemaal los kunnen gaan? Dan zijn de Maarsseveense Plassen tussen Utrecht en Maarssen een goed idee! Er is voor de kinderen een heus waterspeeleiland met slangenmuur en een glijbaan. En wil je even wat actiever zijn? Rondom de plas vind je een voet- en fietspad van 5 kilometer.

3.      Drenthe – Leekster meer

In Noordenveld vind je dit meer, dat het grootste meer is van de provincie Drenthe. Naast genieten van de zon en het water kun je hier ook zeilen, varen en wandelen. Daarnaast vind je er vlakbij familiepark Nienoord, waar de kinderen kunnen genieten van verschillende klimkastelen, draaimolens, glijbanen en springkussens.

4.      Zuid-Holland – Recreatiegebied Vlietland

Dit recreatiegebied heeft maar liefst drie meren van in totaal 130 hectare en is te vinden tussen Leiden en Leidschendam. Naast de verschillende meren vind je er ook ligweiden, kreken en bossen. In het hoogseizoen vind je er daarnaast een waterpark, dat op het water drijft. Hier kun je tegen betaling gebruik van maken. Maar je kan hier ook kanoën, surfen en waterfietsen. Wil je liever gewoon genieten van de zon en toekijken? Dan zijn er ook verschillende horecapaviljoens te vinden.

5.      Overijssel – Het Lageveld

Heb je altijd al eens willen hoverboarden of flyboarden? Dan is dit je kans! In Wierden vind je namelijk Het Lageveld, waar dit mogelijk is. natuurlijk kun je ook gewoon van het water genieten en is er voor de kinderen een speelbos te vinden vlak bij het paviljoen. Ook zijn er met enige regelmaat verschillende wateractiviteiten te vinden.

6.      Noord-Holland – Geestmerambacht

In Noord-Scharwoude, tussen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk in, vind je dit recreatiegebied. Ideaal wanneer je gewoon een dag wilt zonnen en zwemmen, maar ook wanneer je wilt surfen kun je hier goed terecht. En wil je na een dag in de zon genieten van een barbecue? Dan is dat hier op bepaalde plekken ook mogelijk.

7.      Utrechtse Heuvelrug – Henschoter meer

In Woudenberg is, midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, dit meer te vinden. Naast dat je hier natuurlijk van het water kan genieten, kun je ook heerlijk zonnen of spelletjes spelen op het zandstrand. Voor de kinderen zijn er verschillende speelweides te vinden, maar ook speeltoestellen zoals een piratenschip. En in het midden van het meer vind je een eiland dat verbonden is met het strand door middel van houten voetbruggen.

8.      Noord-Holland – Uitgeestermeer

Zou je graag willen leren surfen of zeilen? In Uitgeest is dit mogelijk! Bij het Uitgeestermeer kun je namelijk niet alleen maar zonnen en genieten van het water, je kan er ook surf- en zeillessen nemen. Daarnaast is het ook mogelijk een bootje te huren en kunnen kinderen vanaf 6 jaar les krijgen in een bootje. Ook is het mogelijk op verschillende plekken te gaan barbecueën.

Lees ook: Zo organiseer jij de perfecte barbecue!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here