Herinneringen moet je koesteren. De mooie momenten met je familie, die ene fijne vakantie, diploma uitreikingen, geboortes, bruiloften… We maken van vrijwel ieder moment foto’s, ook van momenten die niet zo speciaal zijn. Maar wat doen we vervolgens met deze foto’s? Meestal blijven ze op je telefoon staan, of in de cloud. Een gedeelte eindigt op social media, maar verder doen we er niks mee, en dat is zonde.

Je herinneringen in een kader plaatsen

Wil je jouw herinneringen nou echt goed onthouden en ervan kunnen genieten, dan is het een goed idee een aantal foto’s te laten ontwikkelen. Door deze vervolgens in een kader te plaatsen en ergens neer te zetten of op te hangen, heb je alle belangrijke gebeurtenissen bij elkaar. Uiteraard kun je er ook voor kiezen een collage te maken en deze op bijvoorbeeld canvas af te drukken, of een fotoboek te maken. Dit kun je doen zoals het vroeger gedaan werd, met echte foto’s, maar tegenwoordig kun je ook heel makkelijk online je boek maken.

Door de foto’s te laten ontwikkelen en in een mooi kader te plaatsen heb je een blijvende herinnering waar je altijd naar kan kijken. Hang ze bijvoorbeeld op in de gang. Daar hangen ze niet volledig in beeld, maar kun je ze toch dagelijks bekijken. Ook kun je nog andere dingen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een trouwkaart, gedenklintje of een bijzondere kaart.

Of ga voor mooie fotokunst

Wil je nou wel graag wat aan de muur hebben, maar zie je het niet zo zitten hier je eigen foto’s voor te gebruiken? Dan kun je uiteraard ook nog voor fotokunst kiezen. Denk hierbij aan een grote fotowand vol met kaders in jouw smaak en foto’s die je zelf hebt uitgekozen. En het mooie hierbij is dat je zelf het formaat kunt kiezen, en hem dus zo groot kan maken als dat je zelf wilt! Het foto aanbod is overigens ook erg groot. Er zijn verschillende quotes te vinden, natuurfoto’s, dierenplaatjes, abstracte kunst, en nog veel meer andere foto’s.

Ben je het type dat van veel afwisseling houdt? Dan kun je ook losse posters aanschaffen om hiermee af te wisselen. Dit is vooral ideaal wanneer je nogal eens van kleur veranderd in de woonkamer, bijvoorbeeld met je accessoires. Als je de foto’s eerst hebt uitgezocht op groentinten, maar je hebt inmiddels gele, gouden of roze accessoires, dan wil je de foto’s hier waarschijnlijk ook op aanpassen. Door simpelweg nieuwe posters uit te zoeken en deze te verwisselen met de foto’s die nu in de kaders zitten creëer je binnen een korte tijd direct een hele nieuwe look voor je kamer! Ook kun je op die manier eenvoudig kaders weglaten, wanneer dit nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here