Bij het inrichten van de slaapkamer kiezen de meesten voor een kledingkast. Dit is logisch, want deze zijn er in veel verschillende afmetingen zodat je altijd genoeg plek hebt voor je kleding. Maar dit hoeft natuurlijk niet! Er zijn ook nog andere kasten die je kan gebruiken in de slaapkamer, als je graag eens iets anders wilt.

Rekken in plaats van een kast

Wil jij graag zoveel mogelijk kleding ophangen, maar heb je nu een kast met vooral legplanken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen kledingrekken aan te schaffen en de kast de deur uit te doen. Een kledingrek biedt veel plek voor verschillende kledingstukken zodat je alles netjes op categorie kunt hangen. En de kleding die je wel in een kast kwijt wilt, zoals je ondergoed, kun je in een kleine ladekast kwijt. Je hebt dan direct een mooie plek voor de luchtjes, make-up, riemen en om een grote spiegel op te hangen.

Ga voor een dressoir!

Wil je juist graag je kleding neerleggen, maar wil je liever geen grote, hoge kast? Dan is een dressoir ideaal. Deze zijn laag, zijn er in verschillende maten, stijlen en kleuren, en bieden je over het algemeen genoeg ruimte voor al je kleding. Uiteraard kun je deze kast ook naast je kledingkast zetten voor bijvoorbeeld je handdoeken en beddengoed. Ook in de kinderkamer kun je een dressoir goed kwijt, mits je er genoeg ruimte voor hebt. Je zou hier het beddengoed in kwijt kunnen, maar natuurlijk ook al het speelgoed. Zo is de slaapkamer in één klap een stuk overzichtelijker!

En heb je de luxe dat je een aparte kamer hebt voor je kleding? Ook dan staat een dressoir daar vaak heel mooi. Juist omdat dit soort kasten niet zo hoog zijn kun je er ook dingen op zetten. Zo zou je de kast kunnen gebruiken voor je schoenen, tassen, riemen of accessoires, en zet je bovenop wat mooie decoratie om de kamer helemaal af te maken.

Wandplanken voor extra ruimte

Heb je niet zo’n hele grote slaapkamer en vind je een kledingkast te groot? Dan zijn wandplanken ook nog een idee. Deze nemen veel minder ruimte in beslag, bovendien kun je er dan ook voor kiezen onderaan geen planken te plaatsen zodat je daar ruimte hebt voor een klein kastje, kledingrek of bijvoorbeeld je bureau. Daarnaast kun je planken ook overal ophangen. Heb je ruimte boven je deur? Dan zou je daar in principe ook een plank op kunnen hangen. Zo hangt hij ook niet in de weg.

Toch een kast in de kamer?

Wil je toch wel graag een gewone kledingkast in de slaapkamer, kijk dan goed naar wat je nodig hebt en wat er mogelijk is. Heb je ontzettend veel kleding, en wil je het grootste gedeelte daarvan ophangen? Dan heb je een kast nodig die voorzien is van genoeg hangruimte. Heb je een kleine kamer, meet dan de plek op waar je de kast wil hebben zodat je zeker weet dat je er ook echt de ruimte voor hebt. Het zou immers zonde zijn als je een kast aanschaft, die je vervolgens niet goed kwijt kunt omdat de plek daarvoor net te klein of te smal is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here